Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gegrilde groenten – heerlijk zomers bijgerecht
Deze gegrilde groenten vind ik zo ontzettend lekker dat ik ze enkel als hoofdgerecht zou kunnen eten. Door de groenten te grillen komt de verrukkelijke zoete smaak naar boven. Serveer bijvoorbeeld met deze hele kip in zoutdeegkorst en het wordt zomaar een maaltijd om nooit te vergeten.
Ingrediënten
- 2 courgettes, in lange plakken gesneden
- 1 aubergine, in lange plakken gesneden
- 2 rode paprika’s, in brede repen gesneden
- 1 venkel, harde kern aan de onderkant verwijderd en in plakken gesneden
- Bosje groene asperges, harde onderkant verwijderd
- Bos lente-uitjes, aanzet verwijderd en in drieën gesneden
- 2 trossen trostomaatjes
- Handvol verse basilicumblaadjes
- Goede extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
- Fleur de sel, of zeezout uit de molen
Verder nodig
Grillpan (liefst twee grillpannen zodat het sneller gaat)
Bereiding
Hussel de groenten in een grote kom om met wat olijfolie. Verhit de grillpan totdat hij heet is en rooster de groenten aan beide kanten totdat ze mooie, donkere grillstrepen hebben.
Leg de groenten op een bord en bestrooi met wat fleur de sel. Ga zo door totdat alle groenten geroosterd zijn. De trostomaatjes rooster je aan de tros, in zijn geheel. Besprenkel de schaal groenten met olijfolie en druppel er wat balsamico overheen. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer.
Eet smakelijk!
Deel je reactie