Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gehaktbal met een verrassende vulling!
Het leuke van gehaktballen is dat je er eindeloos mee kunt variëren door steeds andere ingrediënten toe te voegen. Dit keer verstopte ik een blokje kaas in de gehaktballen. Wanneer je de gehaktbal na het braden opensnijd heb je in het midden een heerlijke kern van zacht gesmolten kaas. Mmmm…. een hele aangename verrassing!
Ik maakte deze gehaktballen extra luxe door gebakken ui en champignons toe te voegen. Wanneer je hier niet van houd kun je deze ook weglaten. Vervang de gebakken ui en champignons dan gewoon door een klein gesnipperd sjalotje. Deze hoef je niet eerst te bakken.
Ingrediënten voor 4 gehaktballen
300 gram rundergehakt
bakje champignons
1 ui
1 ei
1 el paneermeel
paprikapoeder
zout en peper
4 blokjes kaas
vloeibare bakboter
Bereiding
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit wat boter in een koekenpan en fruit de ui zacht. Voeg dan de champignons toe en bak ze mee totdat ze geslonken zijn en het vocht verdampt is.
Zet het vuur uit en laat het mengsel even afkoelen. Hak de champignons en ui op een snijplank fijn met een mes. Meng alle ingrediënten, behalve de kaas, door het gehakt en draai hier 4 ronde ballen van. Als het gehaktmengsel te nat is kun je nog wat extra paneermeel toevoegen.
Duw in iedere gehaktbal een blokje kaas en duw de gehaktbal weer dicht.
Bak de gehaktballen in een koekenpan met wat boter op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Dit heeft best wat tijd nodig dus zet het vuur niet te hoog omdat anders de buitenkant te donker wordt en de bal vanbinnen nog niet gaar is.
Lekker met wat gebakken aardappels en doperwten of knapperig frisse sla!
Eet smakelijk!
Deel je reactie