Wij gebruiken de airfryer regelmatig om frietjes of snacks in te bakken, maar gehaktballen had ik er nog niet in gemaakt. Op aanraden van mijn schoonmoeder en schoonzus wilde ik het toch eens proberen. Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn: sappig vanbinnen en goudbruin vanbuiten. Enige nadeel vind ik de walm die uit de airfryer komt (zet hem buiten of onder de afzuigkap!) en dat je de gehaktballen in het mandje moet garen die wat lastiger schoon te maken is (Zie onderstaande tip!). De volgende keer ga ik een bakpapiertje in het mandje leggen en daar de gehaktballen op leggen. Hopelijk krijgen ze dan wel dat goudbruine korstje. Als iemand tips heeft heeft hou ik me aanbevolen! š Qua smaak vind ik deze gehaktballen uit de airfryer een dikke aanrader!
Themarecepten, Airfryer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 11:16
Dat bakpapiertje zal de hete werveling verstoren!
om 21:40
Een tip; verwarm de af voor op 200,ballen erin en temp terug naar 160.
15/20 min
Een bbq matje in je mandje voorkomt dat de ballen vast gaan plakken
om 19:12
Ik doe aluminium folie in het mandje, gaat prima, geen walm en de gehaktballen zijn heerlijk. Als ze klaar zijn folie omhoog vouwen ivm vet en kan dan zo in de afvalbak.