Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gehaktballetjes in à la minute tomatensaus
Ik ben dol op gehaktballen en deze kleine mini gehaktballetjes ogen toch net iets feestelijker op je bord dan zo’n grote bal gehakt. Omdat ze zo klein zijn hebben ze natuurlijk ook een kortere bereidingstijd. De à la minutesaus maak ik door op het laatste moment wat tomatenketchup aan het braadvocht toe te voegen en de balletjes daar even kort in te laten sudderen. Dit maakt de gehaktballetjes nog iets smakelijker dan ze al zijn!
Hoofdgerecht – 4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 12 enkele creamcrackers, fijn verkruimeld
- 1 el mosterd
- 1 ei
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden met tomaat
- Zout en peper naar smaak
- Goede kwaliteit tomatenketchup
- Vloeibare bakboter
Bereiding
Meng het gehakt met de crackers, mosterd, ei, gedroogde kruiden en zout en peper tot een smeuïge massa en draai er kleine gehaktballetjes van.
Verhit een koekenpan met wat boter en bak de balletjes rondom goudbruin.
Voeg royaal ketchup over de gehaktballetjes.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe om een mooi gladde saus te krijgen. Draai de gehaktballetjes zo nu en dan even, zodat ze rondom bedekt zijn met een dun laagje saus.
Eet smakelijk!
Deel je reactie