Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gehaktbrood met parmaham
Een heerlijk gehaktbrood omwikkeld met plakjes parmaham uit de oven. Serveer met warme mosterdsaus, rosti met spiegelei en een frisse, groene salade.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 el ketchup
- 1 el mosterd
- handje gehakte peterselie
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 30 gram paneermeel
- zout en peper
- snufje pili-pili kruiden (pas op, heet!)
- pakje parmaham
Bereiding
Pel het teentje knoflook. Doe het gehakt in een kom en pers het knoflookteentje erboven uit. Pel het sjalotje en snipper hem fijn. Was de peterselie, dep goed droog en hak fijn. Doe alle ingrediënten, behalve de parmaham, bij het gehakt en kneed met je handen goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes parmaham, elkaar iets overlappend, op een snijplank. Vorm met je handen een ovaalvormig gehaktbrood en leg dit op de parmaham. Rol het gehakt voorzichtig in de parmaham en leg het gehaktbrood met de ‘naad’ naar beneden op een ingevet bakblik.
Bak ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven totdat het gehakt gaar is. Laat het gehaktbrood iets afkoelen voordat je het aansnijdt.
Restjes gehaktbrood smaken de volgende dag heerlijk op je boterham!
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Deel je reactie