Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gehaktpannetje met paprika en rijst
Onze dochter noemt dit gehaktpannetje met paprika en rijst ook wel liefkozend “stoplichtrijst” vanwege de rode, groene en gele paprika. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht, want alles gaat in dezelfde pan (En zoals jullie inmiddels weten, daar houd ik van!). De peterselie en verkruimelde feta maken dit gerecht voor mij tot slot helemaal af.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 300 snelkookrijst
- 3 paprika’s, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 flinke el shoarmakruiden
- 2 tl sambal manis
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 ml water
- Klein bosje peterselie, fijngehakt
- Blok feta, grof verkruimeld
Eventueel erbij serveren
- Komkommerplakjes
- Knoflooksaus
Verder nodig
Grote hapjes-, of braadpan met deksel
Bereiding
Verhit de pan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de tomatenpuree, sambal en shoarmakruiden toe en bak even kort mee.
Voeg het gehakt toe en roer met een vork rul.
Roer de rijst en de paprika’s erdoor, roer even door en voeg het water toe. De rijst moet net onder staan.
Doe de deksel op de pan en kook op heel laag vuur, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Roer af en toe de rijst even door. Als aan het eind het vocht is opgenomen, maar de rijst nog niet gaar is, voeg dan een extra scheutje water toe.
Bestrooi de rijst vlak voor serveren met de peterselie en feta en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Vleesrecepten
om 18:56
Het is een heerlijk recept, dit komt vaker op tafel.
De feta maakt het af en de rijst heb ik apart gekookt.
De foto ’s mogen van mij wel weg , hier krijg je een heel lang recept van waardoor je een aantal malen weer naar boven om te kijken hoeveel je ergens van nodig bent.
om 18:45
Heerlijk!
Ik had er niet drie, maar vier paprika´s aan toegevoegd (rood, geel, groen en oranje). De sambal en de shoarmakruiden had ik niet in huis dus heb ik die vervangen door sambal oelek en ras el hanout. Het resultaat was lekker pittig.
om 20:50
Tja, toen ik dit recept las, had ik al mijn twijfels. Toch gemaakt uit nieuwsgierigheid en het verkrijgt het predicaat: slechtste online recept ooit. Voor de goede orde, ik ben een grote fan van keukenliefde. Met regelmaat kook ik recepten van dit blog. Altijd, vrijwel altijd met succes. Maarrrrr, de shoarma kruiden zijn een killer bij dit recept. Het maakt de smaak kapot. De sterke smaak van shoarmakruiden past bij enkel en alleen vlees. Niet bij rijst en groenten. Ik zou bijvoorbeeld cajun kruiden voorstellen of zelfs een milde Provençaalse of Italiaanse kruiden en dan een pepertje erbij. Ik en mijn gasten hebben dit recept in de vuilnisbak gedeponeerd. Gelukkig nog brood en snacks in huis. Keep up the good work Kitchenlove, but not with this one.
om 11:11
Roy komt over als een eersteklas eikel. ‘Ik en mijn gasten’: narcist! Met als voornaamste braakmiddel dat laatste zinnetje. Mag ik een teiltje? Roy, STFU!
om 19:20
Ik vond het een heerlijk recept en vind juist de shoarma kruiden helemaal niet overheersend en de feta maakte het helemaal af.
om 16:54
Deze eten we op het moment bijna wekelijks… Lekker.. Makkelijk en redelijk snel.. Wel kook ik de rijst appart.. Heerlijk ook met sit warme weer… Toch een beetje pit.. En dus niet ingewikkeld!
om 19:44
Bedankt voor het heerlijke recept! De combi is echt perfect!
om 10:35
leuke en lekkere recepten zie ik allemaal ik ga gauw wat uitproberen
om 13:04
Kan ik het ook een dag van te voren maken?
om 15:37
Ja hoor Liesbeth, dat kan! 🙂
om 12:09
Was top en voor herhaling vatbaar! Heb ipv shoarmakruiden ras el hanout gebruikt.
om 19:07
Net dit recept gemaakt. Was spannend want mijn jongste (4 jaar)lust praktisch niks. Was fantastisch, zelfs de kleine aap vond het heerlijk!
om 11:54
Superleuk om te horen Kelly! 🙂
om 07:29
Zou je de feta kunnen vervangen door iets anders? Mozzarella evt?
om 12:11
Dat kan Ilse, maar feta smaakt hier wel erg lekker bij.
om 19:08
Wat een geweldig recept! We smullen er echt van en heb het pas zelfs gemaakt toen de hele familie kwam eten!
om 09:49
Leuk om te horen Christa!
om 18:14
Hallo Annemiek,
HEERLIJK gegeten. Met gyros kruiden (had geen shoarma kruiden meer). Wat een lekker recept.
Dank voor het delen.
Fijne dag en groeten,
Els
om 10:42
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Els!
om 20:12
Vandaag gegeten en was weer erg lekker!
om 18:34
Heb het net gemaakt en is super lekker.
Wel nog wat zout toegevoegd.
om 13:08
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Linda! 🙂
om 09:57
Leuk om te horen Linda! 🙂
om 18:22
Al meerdere keren gemaakt! Super lekker en eenvoudig.
om 14:02
Met blokjes komijnekaas erdoor is dit recept ook heerlijk!
om 10:44
Bedankt voor de tip Ilonka! 🙂
om 16:43
Net lekker gesmuld van deze lekkere maaltijd.
Ons zoontje heeft zelfs 2x opgeschept! Wij gaan dit zeker vaker maken?
om 21:02
Een mooier compliment dan dat, kan ik me niet wensen. 🙂 Fijn dat het gesmaakt heeft Wendy!
om 09:25
Hoi! Ik wil dit recept graag maken vanavond maar de vriendin die komt eten is allergisch voor tomaten(puree). Kan dit ingrediënt weggelaten worden of weet iemand een alternatief? Groetjes Elise
om 10:50
Hoi Elise, je kunt de tomatenpuree gewoon weglaten.
om 13:46
Oké bedankt! Het wordt vast lekker!
om 12:21
Oeeh! Dit klinkt lekker!
Die gaat op de lijst voor deze week, ik kijk er nu al naar uit!
om 15:15
Enjoy Elisa! 🙂
om 10:14
Nou dat is gelukt hoor! Een super makkelijk en heerlijk gerecht. Lekker op de bank voor de tv opgesnaveld 🙂
om 10:36
Haha! Bedankt en goed idee Elisa. Daar is dit inderdaad het ideale gerecht voor… 😉