Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gehaktrollade in aardappeldeegkorst
Heb je binnenkort een zelfgekookt diner op de planning staan voor familie of vrienden? Maak dan deze gehaktrollade in aardappeldeegkorst! Alledaagse ingrediënten verpakt in een onalledaags, feestelijk jasje.
Serveer de gehaktrollade op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus en geniet van een waar feestmaal!
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 ei + 2 eigelen
- 150 g bloem
- 750 g rundergehakt
- 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 1 el grove mosterd
- Verse of gedroogde majoraan
- Verse of gedroogde nootmuskaat
- Olijfolie
Verder nodig
Pureeknijper of aardappelstamper, vershoudfolie, deegroller, koekenpan, kookpan
Bereiding
Kook de aardappels met schil in ruim water met zout tot ze zacht zijn. Giet de aardappels af en pel de schil eraf. Druk de aardappels door de pureeknijper, of stamp ze fijn met een aardappelstamper en laat de puree iets afkoelen.
Roer dan de eigelen, bloem, snufje nootmuskaat en zout en peper door de puree en kneed met je handen tot een glad deeg.
Rol het deeg tussen 2 stukken vershoudfolie bestoven met wat bloem uit tot een vierkante lap van ongeveer 5 mm dik.
Meng het gehakt met het ei, de mosterd, ui, majoraan, zout en peper en smeer dit over de deeglap.
Rol het deeg met behulp van het folie zo strak mogelijk op tot een rollade.
Snijd de rollade in plakken en bak ze in een hete koekenpan met boter in meerdere porties aan beide kanten goudbruin. Verwarm de oven voor op 100 graden en houd de plakken warm totdat alles gebakken is. Serveer de gehaktrollade op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 20:02
Mij lukte het niet echt om goed te maken en voor mij dus niet voor herhaling vatbaar.