Bereiding
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Schep ze uit de pan op een snijplank en hak ze grof.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd over de lengte in vieren. Bak de peren in een koekenpan op middelhoog vuur met een flinke klont roomboter en 1 eetlepel honing, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de geitenkaasjes erop. Druppel wat honing (en eventueel wat verse tijmblaadjes!) over de geitenkaas en bak ze onder de hete ovengrill tot de bovenkant begint te kleuren.
Trek de blaadjes witlof los. Trek de blaadjes frisée sla los, was ze voorzichtig en dep ze droog. Verdeel de sla en witlof over vier borden.
Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing en sprenkel 2/3 over de salade.
Leg op elke salade een plak geitenkaas en garneer met de walnoten. Serveer de salade direct en geef de achtergehouden dressing er apart bij.
Deel je reactie