Ingrediënten
- 100 zachte naturel geitenkaas (ik gebruikte de Petits Chèvres doux van President)
- Klein handje ongezouten pistachenoten
- Klein handje gedroogde cranberry’s
- 6 plakken serranoham
Verder nodig
12 cocktailprikkers
Deze geitenkaashapjes met pistache, cranberry en serranoham zijn echt super easy om te maken en smaken werkelijk verrukkelijk! Leuk en lekker om te serveren als feestelijk borrelhapje tijdens de kerst, op oudjaarsavond of gewoon zomaar wanneer je daar zin in hebt.
Kookvideo's, Themarecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Verder nodig
12 cocktailprikkers
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Hak de pistache en cranberry’s heel fijn en meng ze door elkaar. Verdeel de geitenkaas in 12 gelijke stukken en draai er met je handen ronde balletjes van.
Rol de geitenkaasballetjes door de gehakte pistache en cranberry’s.
Snijd de plakjes serranoham doormidden en steek op elk geitenkaasballetje een half plakje serranoham met een prikker vast. Leg ze op een mooie serveerschaal. Laat de geitenkaashapjes bij voorkeur eerst op kamertemperatuur komen, voordat je ze serveert. Ze smaken dan het lekkerst!
Enjoy!
Volg jij ons al?
Abonneer je op ons Youtube kanaal en blijf op de hoogte van onze allernieuwste kookfilmpjes!
Volg ons op instagram en twitter voor sneak-previews en een kijkje achter de schermen!
Op Pinterest en Welke volg je onze borden voor de lekkerste inspiratie!
Like je ons? Klik dan hier! Love our blog? Volg ons op bloglovin!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 10:34
Ik maak het nu voor de 2e keer want het was een groot succes de vorige verjaardag. Snel klaar, lekker en apart.
om 12:59
De geitenkaasballetjes waren een groot succes met kerst.
De smaak was erg verrassend en de gasten dachten niet dat het zelf gemaakt was, haha.
om 20:53
Serranoham staat in de titel maar in het recept staat parmaham?
om 15:19
Dankjewel voor je oplettendheid Marit, ik heb het aangepast! 🙂
om 12:09
Hoi Marleen, dat kan zeker als je ze goed afdekt zodat ze vers blijven.
om 19:48
Hoi,
Het idee van deze balletjes vind ik geweldig, nu gruwel ik alleen van geitenkaas. Heb je misschien een idee welk ander soort kaas ik kan gebruiken die ongeveer dezelfde stevigheid heeft
Groetjes Marleen
om 10:46
Hoi Marleen, je zou ook MonChou kunnen gebruiken. Uit de wikkel.
om 00:27
Wat een goed idee,bedankt!
Groetjes Marleen
om 09:28
Hoi annemiek,
Kan ik de hapjes een dag van te voren klaarmaken? Of is dat niet lekker?
Ik hoop van je te morgen horen
Groetjes Esther