Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gekarameliseerde broccoli met pijnboompitten
Groenten spelen een steeds belangrijkere rol bij ons avondeten. Was voorheen vooral een groot stuk vlees het pronkstuk op tafel, nu is dat steeds vaker groente. Helemaal terecht natuurlijk, want het is niet alleen ontzettend gezond, maar ook nog eens superlekker! Probeer bijvoorbeeld eens dit heerlijke en feestelijke bijgerecht, gekarameliseerde broccoli met pijnboompitten. Succes gegarandeerd!
Bijgerecht – 4 personen – 15 min
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 15 gram roomboter
- 1 el kristalsuiker
- 1 el vers citroensap
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
Snijd de broccoli in evengrote roosjes en schil de stronk. Veel mensen gooien de stronk van de broccoli weg, maar ik vind dit juist het lekkerste gedeelte! Wel moet je de stronk altijd even goed schillen want de buitenkant is erg hard en niet erg smakelijk. Snijd de stronk vervolgens in plakken. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook en voeg dan de broccoli toe.
Kook de broccoli 3-4 minuten koken of totdat hij net beetgaar is. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit de suiker met de boter in een koekenpan totdat de suiker is opgelost en de boter licht begint te kleuren.
Voeg de broccoli, citroensap en pijnboompitten toe en hussel alles goed door.
Bak nog even kort verder totdat alles door en door warm is en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Groente recepten
Deel je reactie