Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de aardappel over de braadslee met een scheut olijfolie, 1 tl gedroogde rozemarijn, een flinke draai uit de zoutmolen en 75 ml water. Snijd de citroen doormidden en knijp het sap van een halve citroen over de aardappels. Bak de aardappels 20 tot 30 minuten in het midden van de oven, of tot ze iets zachter zijn en beginnen te kleuren.
Voeg de wortel, zoete aardappel, rode ui, knoflook, overige rozemarijn, een scheutje extra olijfolie en nog een snuf zout uit de molen toe en hussel om met de aardappels. Als het water in de braadslee verdampt is mag je nog een extra scheut water toevoegen. Leg de kipdrumsticks bovenop de aardappels en groenten. Leg ook de ongebruikte citroenhelft tussen de kip.
Bak de groenten en de drumsticks nog 30 tot 35 minuten in het midden van de oven, of tot de kip gaar en goudbruin is. Schep alles halverwege een keer om.
Serveer met een frisse groene salade.
om 16:16
Hoi Annemiek, bij deze even een waanzinnig compliment voor je recepten. Nog nooit eerder hebben mijn vrouw en ik uit 1 boek zoveel recepten gemaakt, en die stuk voor stuk heerlijk waren! Echt waanzinnig!
ps. Wanneer komt keukenliefde 2? 😉
om 17:20
Hoi Eric & Sylvia, wat een superleuk en mooi compliment! Bedankt! Heel erg leuk om te horen dat onze recepten bij jullie zo in de smaak vallen. Op het tweede kookboek moet je nog even wachten, maar hij komt er zeker aan!