Heerlijk gekruide kipspiezen van de barbecue met courgette, paprika en ui. Voor het lekkerste resultaat gebruik ik kipdijfilet omdat die lekker mals en sappig blijven op de barbecue. Ik kruid de kip met mijn zelfgemaakte kip- of cajunkruiden (afhankelijk waar ik op dat moment zin in heb). Als je weinig tijd hebt volstaat 15 minuten marineren, maar een uurtje is nog beter. Dan kan de smaak lekker in de kip trekken. Je kunt de spiezen van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast leggen tot je ze gaat grillen. Lekker met geroosterde aardappeltjes en groenten van de barbecue (recept ga ik nog delen).
Campingaz barbecue
Ik maakte deze kipspiezen op de Campingaz 4 Series Onyx S gasbarbecue die wij onlangs kregen van Campingaz samen met drie accessoires: een paellapan, een rotisserie kit en een pizzasteen. Inmiddels hebben wij de barbecue al goed kunnen testen. Ook de accessoires heb ik allemaal al gebruikt en de recepten die ik hiermee maakte (paella, rotisserie kip en pizza van de barbecue) ga ik binnenkort met je delen. Tot nu toe zijn wij heel enthousiast over de barbecue die vol zit met handige snufjes. Zo zorgt het InstaClean® Aqua ervoor dat de barbecue heel makkelijk schoon te maken is. Het Blue Flame Power System creëert minder vlammen waardoor het eten beter bereid wordt en het ziet er ook nog eens heel tof uit. En tot slot het Culinaire Modulaire Systeem waarbij je een deel van het rooster weg kunt nemen en hier een van de accessoires in kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld de paellapan. De barbecue is dus heel breed inzetbaar en eigenlijk meer een complete buitenkeuken dan alleen een barbecue. Wij zijn er heel blij mee!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Bestrooi de kippendij met de kip-, of cajunkruiden en zeezout uit de molen (als er zout in de kruiden zit hoef je deze niet extra toe te voegen). Voeg een scheut olie toe en wrijf de kruiden en het zout goed in de kip. Laat minimaal 15 minuten marineren, of nog langer (afgedekt) in de koelkast.
Rijg de kip samen met de overige ingrediënten om en om aan de satépennen. Grill de kipspiezen 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur op het rooster van de barbecue, tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai ze regelmatig om. Laat de kipspiezen nog even liggen als je ze wilt omdraaien en ze vastplakken aan het grilrooster. De kip laat vanzelf los als hij goed is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie