Ingrediënten
Voor 2 porties (1 portie is voor 4 personen)
- 4 tenen knoflook, gepeld
- 2 sjalotten, gepeld en in vieren
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt (proef eerst een klein stukje om te ontdekken hoe heet de peper is, bepaal dan hoeveel je toevoegt aan de currypasta)
- 2 stengels citroengras, buitenste blad verwijderd, witte deel fijngehakt (de rest gebruikt je niet)
- 3 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 cm geelwortel (kurkuma), geschild en fijngehakt (eventueel te vervangen door 1 tl gedroogde kurkuma)
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl zout
- 1 el neutrale olie (bijv. zonnebloem- of rijstolie)
Nodig
- Keukenmachine of blender met hakmes
Deel je reactie