Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- 125 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren (m)
- 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
- 125 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 2 afgestreken el cacaopoeder
- 2 el melk
Verder nodig
- Cakeblik van 25 cm
- Vel bakpapier
Terwijl ik met Nacho tijdens puppytraining stond te verregenen op een modderig grasveld, maakte Johan thuis dit bananenbrood. En wat is hij goed gelukt! Dit sappige bananenbrood is gemarmerd met cacao en krijgt zo een heerlijk, subtiele chocoladesmaak. Simpelweg verrukkelijk!
Menu, Themarecepten, Moederdag recepten, Picknickrecepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Roer het zelfrijzend bakmeel, het zout en de suiker in een kom door elkaar.
Roer in een andere kom de bananen en eieren door elkaar. Roer met een garde het banaan-eimengsel door de droge ingrediënten. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag.
Roer in een kommetje het cacaopoeder en de melk door elkaar voeg 1/3 van het cakebeslag toe. Roer door elkaar.
Giet om en om het witte en bruine beslag in de cakevorm. Roer met de achterkant van een lepel door het beslag om het te marmeren, roer niet te lang dan is het effect weg. Schuif het cakeblik in het midden van de oven en bak 65 minuten.
Haal het bananenbrood uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op een rooster. Stort de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen op het rooster.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 20:25
Hoi Annemiek,
Lijkt me een erg lekker recept, het bananenbrood. Kan ik ipv zelfrijzend bakmeel ook glutenvrij meel met bakpoeder gebruiken? Zo ja hoeveel bakpoeder moet er dan bij?
om 11:23
Gemarmerd bananenbrood is goed in de smaak gevallen in ons gezin. Top!
om 20:09
Eet je dat brood als cake ?
om 07:59
Hoi Marianne, de naam ‘brood’ is idd een beetje verwarrend. Qua smaak is het namelijk een cake en geen brood.