Ingrediënten
- 4 kruimige aardappels in de schil
- 1x recept tzatziki
- 4 stukken zalmfilet
- Zout en peper
Verder nodig
Aluminiumfolie, koekenpan of grillpan
Ik ben dol op de smaak van gepofte aardappel. Zoveel smakelijker dan een gekookte aardappel! In de zomer leg ik de ingepakte piepers graag op de barbecue, bij minder mooi weer pof ik ze in de oven. Een heerlijk bijgerecht om te serveren met een lik kruidenboter, of serveer als hoofdgerecht gevuld met zelfgemaakte tzatziki en gebakken zalm. Dan is het feest!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Visrecepten
Verder nodig
Aluminiumfolie, koekenpan of grillpan
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Je kunt de ingepakte aardappels ook op de barbecue poffen. Leg ze dan op het indirecte gedeelte van de barbecue of helemaal aan de zijkant als je dit niet hebt. In ieder geval niet boven het heetste gedeelte.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels met schil en dep ze droog. Wikkel elke aardappel in een stukje aluminiumfolie en leg op een rooster in het midden van de oven. Bak 60 minuten in de oven, of totdat je makkelijk met een prikker door de aardappel kunt prikken. Haal de aardappels uit de oven en leg opzij.
Verhit een koekenpan of grillpan en laat goed heet worden. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten totdat ze bijna gaar zijn. Draai de zalmfilet pas om als hij makkelijk loslaat van de pan. Als de zalm blijft plakken aan de pan laat je hem nog even liggen.
Ik vind verse zalmfilet het lekkerst als de binnenkant nog niet helemaal gaar is. Het visvlees smelt dan op je tong!
Leg de zalmfilets op een plank en trek het visvlees met twee vorken voorzichtig uit elkaar, zodat je mooie vlokken krijgt.
Haal de aardappels uit het aluminiumfolie en leg ze op een bord. Maak met een mes een inkeping in de bovenkant en druk de aardappels voorzichtig uit elkaar, zodat je een opening krijgt. Vul de aardappels met tzatziki en de pulled salmon.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie