Ingrediënten
- 6 kleine tortillawraps
- 100 g gerookte zalm
- 125 g zachte geitenkaas (spread)
- 1/2 sjalot, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika
- 1,5 avocado, eetrijp
- 1 mango, in plakken gesneden, optioneel
Dit recept voor West Coast British Columbia style gerookte zalm quesadilla’s kreeg ik onlangs doorgestuurd van mijn Canadese nicht Marissa. Canadezen zijn dol op zalm en het is daar een veelgebruikt ingrediënt. In dit heerlijke recept gaat de gerookte zalm in een quesadilla samen met geroosterde paprika, avocado en geitenkaas. Een verrukkelijke combi! Mijn nicht bereid de quesadilla’s op de barbecue, maar je kunt ze ook grillen in de grillpan of roosteren onder een hete ovengrill.
Menu, Themarecepten, Barbecuerecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de ovengrill (dit zijn de bovenste grillspiralen, je hoeft dus geen oventemperatuur in te stellen). Roer de knoflook, sjalot en geitenkaas in een kom door elkaar en laat even staan.
Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg de paprika erop. Schuif het bakblik zo dicht mogelijk onder de ovengrill en rooster de paprika tot hij zwartgeblakerd is. Draai de paprika een aantal keer om. Doe de paprika in een afsluitbare zak en laat even rusten. Pel het zwarte vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in repen.
Door de paprika te roosteren krijgt hij een licht gerookte en zoete smaak die perfect past bij de zalm, avocado en geitenkaas.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado met een mes in plakken terwijl hij nog in de schil zit en schep het vruchtvlees er dan uit met een lepel.
Smeer de geitenkaas over de zes tortillawrap. Beleg drie wraps met zalm en de andere drie met avocado en paprika (en eventueel mango als je wilt). Leg de wraps bovenop elkaar en grill ze op de barbecue, in een hete grillpan, of onder een hete ovengrill circa 8 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege de baktijd om.
Snijd de quesadilla’s doormidden en serveer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie