Een heerlijk recept van de Israëlische chef Yotam Ottolenghi: geroosterde aubergine met saffraanyoghurt. De aubergine wordt geroosterd in de oven waardoor hij heerlijk zacht wordt. Je serveert de aubergine met een frisse saffraanyoghurt, friszoete granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten.
Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt
Deze geroosterde aubergine stond al heel lang op mijn lijstje om te maken, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Eindelijk kan ik hem nu dan toch afvinken. Dit gerecht smaakt net zo fantastisch als het eruitziet. De zachtromige aubergine in combinatie met de frisse saffraanyoghurt, zoete granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitjes is een feest voor al je smaakpapillen. Niet zo lang wachten dus als ik om hem te maken. Ik beloof, je krijgt er geen spijt van.
Je kunt de aubergine gewoon zo eten, maar voor een wat uitgebreidere maaltijd is het lekker om er bijvoorbeeld couscous bij te serveren.
Recepten met aubergine
Krijg jij geen genoeg van aubergine, dan moet je deze lekkere recepten ook eens proberen:
Wereldgerechten, Oosterse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Slanke recepten, Vegetarische recepten
Deel je reactie