Geroosterde flespompoen met chiliboter

Pompoen is een ontzettend veelzijdige groente. Ik ben er dol op! De smaak is vrij zacht en niet heel erg uitgesproken waardoor je er alle kanten mee op kunt. In dit recept wordt de, in de oven geroosterde flespompoen, pittig op smaak gebracht met wat chiliboter. Een match made in heaven! 

Je hoeft voor dit recept de flespompoen niet eerst te schillen. Door het roosteren in de oven wordt de schil zacht en heerlijk om op te eten!

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

DSC_7976_800x536

Verder nodig
Braadslee of ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen doormidden en verwijder de pitten. Je hebt hier een lang en scherp mes voor nodig!

DSC_7979_800x536

Halveer de pompoenhelften zodat je in totaal vier parten krijgt.

DSC_7981_800x536

Leg de pompoen in de braadslee en besprenkel met olijfolie en wat zeezout. Zorg ervoor dat de pompoen rondom bedekt is met een dun laagje olie. Rooster de pompoen ongeveer 30-40 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is en goudbruin aan de randen. Leg op ieder stuk pompoen een klontje chiliboter.

DSC_8017_800x536

Geroosterde flespompoen met chiliboter

Geroosterde flespompoen met chiliboter

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Inge

    Hi! Ik wil dit graag maken als tussendoortje. Hoelang kan ik dit bewaren?

    1. Hoi Inge, je bedoelt na bereiding laten afkoelen om later weer opnieuw op te warmen?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde