Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Geroosterde flespompoen met chiliboter
Pompoen is een ontzettend veelzijdige groente. Ik ben er dol op! De smaak is vrij zacht en niet heel erg uitgesproken waardoor je er alle kanten mee op kunt. In dit recept wordt de, in de oven geroosterde flespompoen, pittig op smaak gebracht met wat chiliboter. Een match made in heaven!
Je hoeft voor dit recept de flespompoen niet eerst te schillen. Door het roosteren in de oven wordt de schil zacht en heerlijk om op te eten!
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1x recept voor chiliboter
- Olijfolie
- Zeezout uit de molen
Verder nodig
Braadslee of ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen doormidden en verwijder de pitten. Je hebt hier een lang en scherp mes voor nodig!
Halveer de pompoenhelften zodat je in totaal vier parten krijgt.
Leg de pompoen in de braadslee en besprenkel met olijfolie en wat zeezout. Zorg ervoor dat de pompoen rondom bedekt is met een dun laagje olie. Rooster de pompoen ongeveer 30-40 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is en goudbruin aan de randen. Leg op ieder stuk pompoen een klontje chiliboter.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 12:08
Hi! Ik wil dit graag maken als tussendoortje. Hoelang kan ik dit bewaren?
om 12:09
Hoi Inge, je bedoelt na bereiding laten afkoelen om later weer opnieuw op te warmen?