Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Geroosterde groenten uit de braadslee
Geroosterde groenten is een perfect gerecht om van tevoren klaar te maken. Zo hoef je het, op het moment dat je wilt gaan eten, alleen nog maar de oven in te schuiven. Ook erg makkelijk als je eters krijgt en je niet de hele tijd in de keuken wilt staan. Ik serveerde er verder nog een lekkere kiprollade bij.
Bijgerecht – 2 tot 3 personen – 15 minuten + 50 minuten in de oven
Ingrediënten
- Olijfolie
- 2 aardappels
- 3 pastinaken
- 1 grote zoete aardappel
- 3 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 6-7 sjalotjes
- 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en ongepeld
- 1 citroen, gewassen
- Paar takjes verse rozemarijn
- Paar takjes verse tijm
- 4 laurierblaadjes
Verder nodig
Grote braadslee, dunschiller
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels, pastinaken, zoete aardappel en wortels. Schil de pastinaken, zoete aardappel en wortels met een dunschiller.
Trek met een mesje de buitenste harde draden van de bleekselderij af. Snijd alle groenten in gelijke stukken van ongeveer 5 cm. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Snijd de citroen in 6 partjes.
Meng alle ingrediënten in de braadslee en giet er royaal olijfolie overheen zodat alles bedekt is met een dun laagje olie. Bestrooi goed met zout en peper en hussel nog een keer om.
Zet de braadslee in de oven en bak 50 minuten tot een uur tot de groenten zacht en goudbruin zijn. Roer de groenten regelmatig even een keertje om.
Wij serveerden er een lekkere kiprollade bij van de slager,
maar je kunt er bijvoorbeeld ook een mooi stuk rosbief of andere stuk vlees uit de oven bij serveren, of gewoon serveren als vegetarisch hoofdgerecht.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Bijgerechten, Groente recepten
Deel je reactie