10 minuten voorbereiden + 25 minuten op de barbecue
Geroosterde groenten van de barbecue. Een grote braadpan vol verse groenten met wortel, paprika, courgette en champignons. Heerlijk om buiten te bereiden op de barbecue maar het kan ook in de oven. Lekker om te serveren met een stukje vis of vlees en een aardappeltje. Zie ook onderstaande serveertips!
Braadpan
Voor dit recept gebruiken we de Campingaz Culinary Modular Braadpan, ook wel skillet genoemd, om de groenten in te roosteren. Ik doe dit op de barbecue maar het kan natuurlijk ook in de oven. De braadpan heeft een dikke gietijzeren bodem die de warmte goed verdeelt. Zo worden de groenten perfect zacht geroosterd zonder te verbranden.
Het is ook heerlijk om verse krieltjes in de braadpan te bereiden, omgehusseld met olijfolie en verse kruiden.
Campingaz
De braadpan met de groenten bereiden we op de Campingaz 4 Series Onyx S gasbarbecue. Als je het verwisselbare gietijzeren rooster — Culinary Modular-rooster — eruit haalt krijg je een uitsparing waar je een pan in kunt zetten. Dit keer dus een braadpan met groenten, maar eerder maakte ik ook deze heerlijke recepten:
Heb je geen barbecue dan kun je deze geroosterde groente van de barbecue ook in de oven maken. De bereidingstijd en de oventemperatuur zijn hetzelfde als op de barbecue.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Serveertips!
Op de bakplaat naast de skillet kun je bijvoorbeeld wat gemarineerde kipfilets (of kipsateetjes) en krieltjesspiezen bakken voor een volledige maaltijd.
Lekker om voor serveren een beetje balsamicoazijn, -crème of citroensap over de geroosterde groenten te sprenkelen.
Bereiding
Verwarm de barbecue of oven voor op 200 graden.
Doe de wortels, paprika’s, rode ui, courgettes, champignons en knoflook in een grote kom en hussel om met de olijfolie, tijm, rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten over de braadpan en bak 25 tot 30 minuten op de barbecue, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de groenten halverwege de baktijd een keer om.
Haal de braadpan van de barbecue (de pan is heet dus gebruik ovenhandschoenen!) en laat de groenten iets afkoelen. Bestrooi voor serveren met peterselie of basilicum.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Campingaz.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie