Geroosterde groenten van de barbecue

Geroosterde groenten van de barbecue. Een grote braadpan vol verse groenten met wortel, paprika, courgette en champignons. Heerlijk om buiten te bereiden op de barbecue maar het kan ook in de oven. Lekker om te serveren met een stukje vis of vlees en een aardappeltje. Zie ook onderstaande serveertips!

Braadpan

Voor dit recept gebruiken we de Campingaz Culinary Modular Braadpan, ook wel skillet genoemd, om de groenten in te roosteren. Ik doe dit op de barbecue maar het kan natuurlijk ook in de oven. De braadpan heeft een dikke gietijzeren bodem die de warmte goed verdeelt. Zo worden de groenten perfect zacht geroosterd zonder te verbranden.

Het is ook heerlijk om verse krieltjes in de braadpan te bereiden, omgehusseld met olijfolie en verse kruiden.

Geroosterde groenten van de barbecue

Campingaz

De braadpan met de groenten bereiden we op de Campingaz 4 Series Onyx S gasbarbecue. Als je het verwisselbare gietijzeren rooster — Culinary Modular-rooster — eruit haalt krijg je een uitsparing waar je een pan in kunt zetten. Dit keer dus een braadpan met groenten, maar eerder maakte ik ook deze heerlijke recepten:

Geroosterde groenten van de barbecue

Heb je geen barbecue dan kun je deze geroosterde groente van de barbecue ook in de oven maken. De bereidingstijd en de oventemperatuur zijn hetzelfde als op de barbecue.

Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Bijgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde