Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Geroosterde pompoenpuree
“Pompoenpuree?”, hoor ik je denken.”Wat moet ik daar nou mee!”
Tja, wat niet!
Pompoenpuree is heel eenvoudig om te maken en heeft een heerlijk zachte en lichtzoete smaak. Ik gebruik hem voor deze feestelijke pompoenbroodjes (recept komt eraan!), verwerk hem in een smeuïge cake (komt er ook aan!), verras koffieliefhebbers met een pumpkin spice latte, of ik gebruik hem als vulling voor deze waanzinnig lekkere ravioli!
Ingrediënten
- 1 pompoen
Het makkelijkste is om een pompoensoort te nemen die je niet hoeft te schillen zoals een bio pompoen, of een Hokkaido.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de pompoen doormidden en schep de pompoenzaden eruit. Leg de pompoenhelften (snijd een grote pompoen eventueel in meerdere parten) op een met bakpapier bekleed bakblik en bak 25 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is.
Snijd eventuele harde, of donkere stukken van de schil weg. Laat de pompoen afkoelen en pureer met de staafmixer.
Bewaar de pompoenpuree in een luchtdichte diepvrieszak tot gebruik in de koelkast, of — als je hem langer wilt bewaren — in de diepvries.
Enjoy!
Basisrecepten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Seizoensrecepten
Deel je reactie