Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gesmoorde prei in spek-roomsaus
Dit is een fantastisch bijgerecht waar je indruk mee zult maken: zacht gesmoorde prei in een spek-roomsaus. Heerlijk bij een gebraden gehaktbal en gebakken aardappels, of serveer hem bij deze feestelijke gehaktrollade in aardappeldeegkorst.
Ingrediënten
- 1 kg prei
- 3 knoflooktenen
- Bakje magere spekblokjes
- 125 ml groentebouillon
- 150 ml slagroom
Bereiding
Snijd de prei over de lengte doormidden en verwijder het zand onder stromend water. Kijk goed tussen de bladeren om er zeker van te zijn dat al het zand weg is. Snijd de prei in halve ringen dep hem goed droog op een theedoek.
Bak de spekjes op laag vuur langzaam uit totdat ze licht beginnen te kleuren. Voeg dan de prei en knoflook toe en bak enkele minuten mee tot de prei wat zachter is. Voeg tot slot de bouillon en slagroom toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot sausdikte.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Campingrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 17:41
Echt super lekker! Prachtig gerecht! 🙂
om 18:07
Hij blijft heel waterig!
om 09:14
Ik heb het recept iets aangepast Tea. Je moet de prei goed droogdeppen voordat je hem gaat bakken en de saus op hoog vuur laten inkoken tot sausdikte.
om 18:14
een succes, zoooo lekker!!!! toegevoegd aan mn favorieten!!
om 10:34
Top! Leuk om te horen Mirjam!