Gesmoorde prei in spek-roomsaus

Gesmoorde prei in spek-roomsaus

Dit is een fantastisch bijgerecht waar je indruk mee zult maken: zacht gesmoorde prei in een spek-roomsaus. Heerlijk bij een gebraden gehaktbal en gebakken aardappels, of serveer hem bij deze feestelijke gehaktrollade in aardappeldeegkorst.

Ingrediënten

  • 1 kg prei
  • 3 knoflooktenen
  • Bakje magere spekblokjes
  • 125 ml groentebouillon
  • 150 ml slagroom

Prei in spek-roomsaus

Bereiding
Snijd de prei over de lengte doormidden en verwijder het zand onder stromend water. Kijk goed tussen de bladeren om er zeker van te zijn dat al het zand weg is. Snijd de prei in halve ringen dep hem goed droog op een theedoek.

Bak de spekjes op laag vuur langzaam uit totdat ze licht beginnen te kleuren. Voeg dan de prei en knoflook toe en bak enkele minuten mee tot de prei wat zachter is. Voeg tot slot de bouillon en slagroom toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot sausdikte.

Eet smakelijk!

Gesmoorde prei in spek-roomsaus

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Campingrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(28 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Femke

    Echt super lekker! Prachtig gerecht! 🙂

  2. Tea

    Hij blijft heel waterig!

    1. Ik heb het recept iets aangepast Tea. Je moet de prei goed droogdeppen voordat je hem gaat bakken en de saus op hoog vuur laten inkoken tot sausdikte.

  3. mirjam

    een succes, zoooo lekker!!!! toegevoegd aan mn favorieten!!

    1. Top! Leuk om te horen Mirjam!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde