Ingrediënten
- 230 g fijngesneden witte kool
- 100 ml room (kookroom, of slagroom)
- 1 el Dijonmosterd
- 25 g roomboter
- Zwarte peper uit de molen
- Paar takjes verse dille, fijngehakt
Wittekool is een van mijn favoriete herfst-, en winteringrediënten. Koop altijd een verse wittekool, want daar snijd je zoveel vanaf dat je er meerdere gerechten mee kunt maken. (Zie onderstaande tip!) Deze gesmoorde wittekool in mosterdroomsaus is een van mijn favoriete wittekoolrecepten. Je kunt er alle kanten mee op!
Serveer bijvoorbeeld als hoofdgerecht met gebakken vis of kibbeling, roer door gestampte aardappels voor de lekkerste wittekoolstamppot (lekker met een gehaktbal, of bolognesesaus), of serveer als bijgerecht van een heerlijke maaltijd naar eigen invulling.
Basisrecepten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Witte kool over na het maken van dit recept? Bekijk hier alle wittekoolrecepten!
Doe alle ingrediënten én een scheutje water in een hapjespan en doe de deksel op de pan. Smoor de witte kool circa 8 tot 10 minuten, of totdat hij beetgaar is en de mosterdsaus is ingedikt. Roer regelmatig even door. Roer vlak voor serveren de dille door de mosterdkool.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie