Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 200 g verse bladspinazie
- 6 cherrytomaten, gehalveerd
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl gedroogde dille
- 2 tl gedroogde peterselie
- Optioneel, citroen voor garnering
Deze gestoomde zalm met kruidenolie is het tweede recept (eerste recept was deze gestoomde kip met groenten) dat ik maakte in de Steam Aerofryer van Princess en viel wederom in de smaak. Op het automatische visprogramma wordt de zalm eerst gestoomd en daarna kort gegaard op de Aerofry stand waardoor de buitenkant een beetje knapperig wordt. Ik was bang dat de zalm hierdoor droog zou worden maar niets is minder waar. De zalm is juist supersappig! Het recept komt uit het receptenboekje van de Aerofryer, maar omdat ik niet alle ingrediënten in huis had heb ik het iets vereenvoudigd.
Lekker om te serveren als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappels, aardappelpuree, couscous of pasta.
Menu, Themarecepten, Airfryer, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie