Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gesuikerde cranberry’s
Deze gesuikerde cranberry’s zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond! Knapperig van buiten en sappig zoet van binnen. Ze zijn de perfecte decoratie voor taarten (ik gebruikte ze o.a. voor deze witte chocoladetaart) of ander gebak maar je kunt ze ook gewoon als snoepje eten, zo lekker!
Verse cranberry’s zijn in oktober en november vers verkrijgbaar en diepgevroren het hele jaar. Onderstaand recept heb ik Uit de keuken van Levine en is echt fantastisch!
Ingrediënten
- 400 g kristalsuiker
- 5 dl water
- 200 g verse of bevroren cranberry’s
- 150 g fijne kristalsuiker
Bereiding
Doe de cranberry’s in een hittebestendige kom.
Meng de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng dit langzaam en al roerend aan de kook.
Haal van het vuur en giet over de cranberry’s.
Laat helemaal afkoelen en zet vervolgens afgedekt 8 – 24 uur in de koelkast. Doe de fijne suiker in een lage schaal of diep bord. Giet de cranberry’s af in een vergiet, vang eventueel de suikersiroop op. Rol de cranberry’s in gedeelten door de suiker.
Leg de cranberry’s (van elkaar af) op een vel bakpapier of aluminiumfolie en laat in ongeveer 1 uur droog worden. Bewaar in een luchtdichte trommel of blik. Ze blijven zeker 1 week goed.
Deze gesuikerde cranberry’s zien er niet alleen schitterend uit maar smaken ook nog eens geweldig! Door het bad in de suikersiroop worden ze ongelofelijk zoet en sappig van binnen. In combinatie met de knapperige buitenkant echt hemels!
Deel je reactie