Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevuld Turks brood met shoarma
Ik begin steeds meer plezier te krijgen in het koken van eenvoudige gerechten met weinig ingrediënten. Het verbaast me gewoon keer op keer dat gerechten met zo weinig, zo ontzettend smaakvol kunnen zijn. Direct na de eerste hap van dit gevulde Turkse brood keken Johan en ik elkaar aan: “Wauw, wat is dit lekker!”, riepen we in koor. Johan vindt dit zelfs nog lekkerder dan pitabroodjes met shoarma (en daar is hij echt dol op!). Fijn. Want van zulke eenvoudige en lekkere gerechtjes kun je er tenslotte nooit genoeg hebben. Echt weer zo’n perfect weekendgerecht voor als je met het bord op schoot voor de tv wilt zitten, maar ook prima om op een doordeweekse dag met mes en vork aan tafel van te genieten. 🙂
Hoofdgerecht – 2 tot 3 personen – 10 minuten + 10 minuten in de oven
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 600 g shoarmavlees (liefst deze zelfgemaakte)
- 75 g geraspte kaas
- Gemengde salade
- Knoflooksaus (wederom, zelfgemaakt is het allerlekkerst)
- Plantaardige olie om in te bakken
Verder nodig
Koekenpan, vel bakpapier
Bereiding
Verhit de koekenpan met wat olie en bak de shoarma op middelhoog vuur, net gaar en goudbruin.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd aan de bovenkant van het brood een ronde kap af en vul het brood met de shoarma en bestrooi met kaas.
Leg het brood en de broodkap op een, met bakpapier bekleed, bakblik en bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het brood licht goudbruin en knapperig.
Verdeel de salade en knoflooksaus over de shoarma en dek af met de broodkap.
Snijd het brood met een scherp broodmes in vieren en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten
om 18:55
Ik heb dezelfde vraag als hieronder. Haal je dat brood bij een Turkse bakker of zo? Hier in ons dorp heb ik alleen het Turkse brood van AH en dat is veel platter. Maar het eindresultaat is ronduit zalig! Dank je wel.
om 16:36
Ziet er lekker uit!!! Ben wel heel benieuwd waar je dat Turks brood haalt, ik ken ze alleen heel plat, deze is veel dikker
om 09:53
Lekker!!
om 00:31
Lekker en makkelijk. Perfect voor bord op schoot-avondeten 🙂
om 11:08
Helemaal mee eens Minoe, dat kan af en toe zo lekker zijn. 🙂
om 18:29
Net gemaakt, hartstikke lekker,iedereen heeft zitten smullen
om 08:47
Super Karin! Zo hoor ik het graag. 🙂
om 20:48
Ja!