Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappels
- 75 g bacon (plakken)
- 2 el crème fraîche
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 tomaat, zaadlijst en sap verwijderd en in kleine blokjes gesneden
- 50 g belegen kaas, geraspt
- Olie om in te bakken
Met aardappels kun je eindeloos variëren. Naast koken, bakken en frituren kun je ze ook vullen. Dit keer vul ik de aardappels met een smakelijk mengsel van bacon, tomaat en kaas. Voor een knapperig korstje worden ze even gegratineerd in de oven. Heerlijk om te serveren als bijgerecht.
Menu, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Voor een extra krokant korstje kun je een handje verkruimelde tortillachips over de aardappels strooien en daarover de kaas.
Tip! Je kunt de gevulde aardappels prima al een dag van tevoren maken. Bak de aardappels dan circa 30 minuten in de oven op 200 graden, dek ze eventueel af met alufolie als ze te donker kleuren. Strooi pas de laatste 10 minuten van de oventijd de kaas eroverheen.
Kook de aardappels met schil in een pan met ruim kokend water, 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat even uitstomen. Laat de aardappels iets afkoelen.
Bak ondertussen de bacon knapperig uit in een koekenpan met een klein scheutje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Halveer de aardappels over de lengte en hol ze iets uit met een theelepel. Doe de uitgeholde aardappel in een kom en prak fijn. Verkruimel de bacon boven de kom met de aardappel en voeg de overige ingrediënten (houd de helft van de kaas achter) toe. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Leg de uitgeholde aardappels op het bakblik en vul ze met het aardappelmengsel. Bestrooi met de achtergehouden kaas.
Bak circa 8 tot 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Je kunt ze ook gratineren onder een hete ovengrill als je oven die functie heeft.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie