Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 4 kleine Elstar appeltjes
- 75 g amandelspijs
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Verder nodig
- Appelboor
- kwastje om te bestrijken
- Vel bakpapier
Niet te geloven dat een gevulde appelbol nog niet op KL stond. Ik ben er dol op en ze zijn makkelijk om te maken. Door de appelbollen te vullen met een mengsel van kaneelsuiker en amandelspijs zijn het net kleine mini-appeltaartjes. Simpelweg verrukkelijk!
Warm uit de oven smaken ze het allerlekkerst, geserveerd als dessert eventueel met een bol kaneel- of slagroomijs erbij.
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Je kunt de appelbollen na het afbakken ook laten afkoelen en in een goed afsluitbare zak in de koelkast bewaren voor later. Voor serveren kun je ze dan weer even opnieuw opwarmen in de oven op 180 graden, eventueel losjes afgedekt met alufolie om te voorkomen dat ze te donker kleuren.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Verwarm de hetelucht-oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Trek het velletje folie van het bevroren bladerdeeg af en leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier. Laat ze ontdooien tot ze iets zachter maar nog wel stevig zijn. Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje heel dun met water.
Leg op het midden van elk plak bladerdeeg een appel. Roer de helft van de suiker met de kaneel door elkaar. Vul de appels voor de helft met de kaneelsuiker en vul aan met het amandelspijs. Niet te stevig aandrukken anders maak je het bladerdeeg kapot. Pak twee tegenovergestelde bladerdeegpunten en vouw deze voorzichtig over de bovenkant van de appel. Druk aan. Doe hetzelfde met de andere punten en druk de naden dicht zodat de appels volledig zijn ingesloten door het bladerdeeg.
Pak een appelbol in je hand en bestrijk rondom met een kwastje en wat water. Rol de appelbol door een bord met de overige suiker – de onderkant van de appelbol niet door de suiker halen want die komt op het bakblik te liggen – en leg hem op het bakblik. Doe hetzelfde met de andere appelbollen.
Bak de appelbollen iets onder het midden in de oven circa 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Laat de appelbollen iets afkoelen maar serveer ze warm, dan zijn ze het allerlekkerst!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie