Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bovenkant van de courgettes af en hol de courgettes uit met een parisienneboor of lepel. Hak het uitgeholde vruchtvlees grof. Vet de binnenkant van de courgettes in met een beetje olijfolie en bestrooi met wat zeezout. Zet de courgettes in een ingevette ovenschaal en bak circa 30 minuten in de oven, of totdat de courgettes zacht maar nog wel stevig zijn. Haal de courgettes uit de oven en zet ze even op de kop om uit te lekken.
Verhit ondertussen — als de courgettes in de oven zitten — een koekenpan met wat olie. Fruit de ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak op hoog vuur, totdat al het vocht uit de courgettes is verdampt en de courgettes lichtbruingebakken en heel zacht zijn (ze zijn goed als het op puree lijkt). Voeg de spinazie toe en bak op hoog vuur verder totdat al het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de couscous en saffraan in een kom en bereid de couscous volgens de omschrijving op het pak — vervang het water door bouillon die je gemaakt heb van de bouillontablet. Roer de couscous na bereiding rul.
Voeg de uitgelekte rozijnen, olijven, peterselie, feta, gebakken courgette en spinazie en pijnboompitten aan de couscous toe en breng op smaak met zout en peper. Vul de courgettes met de couscous en leg ze samen met de trostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bak circa 10 minuten in de oven op 200 graden, of totdat de tomaten opengebarsten zijn.
Haal uit de oven en serveer.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Zet de bolcourgette op de kop en laat even uitlekken
-
-
Deel je reactie