Gevulde courgette (koolhydraatarm)

Gevulde courgette. Sinds onze kennismaking met de ratatouille van Franse sterrenchef Eric Ripert mag ik Johan er ’s nachts voor wakker maken. Meestal serveer ik ratatouille in éénpersoonsovenschaaltjes met een eitje erin en brood ernaast. Zó lekker.

Gevulde courgette

Dit is een heerlijke variant op de Franse klassieker. Een tijdje geleden bestelde Johan in een restaurant deze gevulde courgette met ratatouille en roomkaas. Hij vond het zo lekker dat ik het zelf wilde maken. De volvette roomkaas heb ik vervangen door light roomkaas. Minder vet en net zo lekker.

 

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Franse recepten, Glutenvrije recepten, Koolhydraatarme recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Vegetarische recepten, Bijgerechten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(9 stemmen)
12 reacties

Deel je liefde

  1. Erg lekker… maar met de 60 minuten ga je het écht niet redden.
    Bereiden neemt al wat tijd in beslag. Als alles in de pan zit, 30 minuten stoven. Daarna 40 minuten in de oven en dan nog eens 15 minuten???

  2. Annelies Vaartjes

    Hoi! Ik zou de ratatouille graag een dag van te voren maken en dan de dag zelf in de oven doen. Denk je dat dit kan of zal de courgette dan uitdrogen? Groet Annelies.

    1. Hoi Annelies, dat kan denk ik wel hoor. Ik zou de courgette dan wel in een goed afgesloten diepvrieszak in de koelkast bewaren tot het moment van vullen en afbakken.

  3. Tanjakr

    Hoi Annemieke,
    Heerlijk gerecht. Is een salade hier lekker bij? De vorige keer vonden wij het een beetje weinig. Kan ook zijn omdat wij het met onze zoon hebben gedeeld.

    1. Hoi, een salade smaakt hier zeker lekker bij! 🙂

      1. Tanja

        Het was weer heerlijk?

    2. Rodney wesseler

      16 mei.
      Het was heerlijk de gevulde courgette met
      ratatouille,wij hebben er van genoten.
      gr Rodney

  4. Jennifer

    Bedankt voor dit recept.
    Het is voor mij alleen niet duidelijk wat er wordt bedoelt met “schil de aubergine om en om”.

    Groetjes, Jennifer

    1. Hoi Jennifer, daar bedoel ik mee dat je de aubergine niet helemaal hoeft te schillen, maar steeds een stukje schil mag laten zitten. De schil van de aubergine is namelijk vrij bitter en door hem om en om te schillen wordt de smaak in je gerecht wat milder.

  5. vivian

    Ik ga dit morgen maken.Heb alle ingredienten gelukkig in huis. Fijn dat je ook koolhydraadarme recepten hebt. ben ik heel erg blij mee. Gebruik je roomkaas met kruiden in het recept? Groetjes.

    1. Ik heb naturel roomkaas gebruikt Vivian. 🙂

  6. Eleonora

    Heb dit gisteren gemaakt, heel erg lekker.
    Ga het ook eens proberen met een stukje kip erbij

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde