Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 100 g naturel roomkaas
- Handje pistache, grof gehakt
- Handje gedroogde cranberry, grof gehakt
- 8 plakken serranoham
Nodig
- Alufolie en vershoudfolie
Rollade is een van de favoriete hoofdgerechten om te serveren tijdens kerst. Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar kopen in de winkel, maar zelfmaken is helemaal niet moeilijk. Deze gevulde kiprollade met cranberry en pistache maak je gewoon zelf. Je kunt dit gerecht tot en met stap 3 hieronder al voorbereiden. Zo hoef je de kiprollades momènt sûpréme alleen nog maar in de oven te schuiven. Laat de kiprollades wel eerst op kamertemperatuur komen (ca. 45 minuten van tevoren) voordat je ze de oven inschuift. PS Zie onderstaande tips wat je hierbij kunt serveren.
Note: Deze gevulde kiprollade is onderdeel van een klassiek 4-gangen kerstdiner. Zie hieronder. Het laatste recept deel ik a.s. zaterdag met je.
Geroosterde tomaat-paprikasoep met bladerdeegsterren
Gevulde kiprollade met cranberry en pistache
Pavlova met mascarponeroom en rood fruit
Menu, Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tips!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 17:16
Zal het eens uitproberen. Welk sausje zou daar bij passen?
om 10:00
Een cranberryroomsaus zou er lekker bij smaken. Zal ik binnenkort wel eens recept van delen. 😉
om 18:12
Hoe maak je die Cramberry roomsaus ??