Gevulde paprika met gehakt en rijst

Gevulde paprika met gehakt en rijst

Nostalgische jeugdherinneringen komen bovendrijven wanneer ik denk aan gevulde paprika uit de oven. Hoewel de keuken van mijn ouders zowel vroeger als vandaag de dag nog steeds het terrein van mijn moeder is, knoopte mijn vader vroeger op zondag regelmatig de schort om. Enkele gerechten die hij dan op tafel toverde en waar ik met warme gevoelens aan terugdenk, waren bijvoorbeeld heerlijke broodsnacks uit de oven met ham, kaas en verse ananas, romige aardbeienmilkshakes én deze gevulde paprika’s met gehakt en rijst. De paprika’s worden door het bakken in de oven heerlijk zacht en krijgen een verrukkelijk zoete smaak!

Ingrediënten

  • 6 paprika’s (ik had drie paprika’s maar hield de helft van het gehaktmengsel over)
  • 300 g rundergehakt
  • 200 g witte rijst
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • Stukje chorizo, in kleine blokjes gesneden (ik gebruikte de helft van het stuk op de foto)
  • 2 el witte rozijnen, geweekte in witte wijn
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
  • Olie om in te bakken
  • Wat lente-ui, of fijngehakte peterselie om te garneren

DSC_2468_800x544

Verder nodig
Ovenschaal, koekenpan of hapjespan met deksel

Bereiding
Verhit een ruime koekenpan met wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook zacht. Voeg de chorizo toe en bak kort even mee.

DSC_2470_800x566

Bak de tomatenpuree ook kort even mee. Voeg het gehakt toe en roer goed los met een vork.

DSC_2473_800x536

Voeg de rijst, rozijnen met de wijn, pijnboompitten en het bouillonblokje toe en roer even door. Blus af met 300 ml water, zet het vuur heel laag en doe de deksel op de pan. De rijst is klaar als hij beetgaar is en het vocht is opgenomen. Voeg indien nodig nog een extra scheutje water toe. Dit duurt circa 20 minuten.

DSC_2474_800x541

DSC_2477_800x536

DSC_2483_800x552

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in.

Was de paprika’s en snijd ze over de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten, zonder de paprika’s stuk te maken. Leg de paprika’s in ovenschaal en vul met het gehakt-rijstmengsel.

Gevulde paprika met gehakt en rijst

Bak circa 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat de paprika’s zacht zijn. Dek indien nodig de ovenschaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Lekker met een salade.

Gevulde paprika met gehakt en rijst

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
6 reacties

Deel je reactie

  1. M. Hoff

    Deze gevulde paprika’s afgelopen week gemaakt en waren zeker voor herhaling vatbaar!
    Vooral de rozijnen erin maakt het net iets zoeter!

  2. V.vinders

    Ik heb jou recept,gevulde paprika meegenomen.Ben heel erg benieuwd.
    Ga het zeker eens maken.

    1. Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt.

  3. Hallo Annemiek

    Ik zou je een berichtje sturen hoe het heeft gesmaakt het recept van de gevulde paprika`s
    Het was heerlijk ook ik heb er geen rozijnen in gedaan maar de smaak was heerlijk dus volgende keer dit recept in plaats van mijn eigen met de tomatensaus.

    dank je wel! …….. groetjes anneke

  4. Marcel

    Erg lekker, hoewel ik niet enthousiast ben over het toevoegen van een zoetje als rozijnen.
    Mijn tip: de gehakt rauw toevoegen aan de afgekoelde rijstmassa en dan de paprika’s vullen.
    Op die manier blijft de vulling heel goed in de paprika zitten. Gebruik als kruid eens kruizemunt. Verassende smaak.

    1. Bedankt voor de tip Marcel.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde