Ingrediënten
Voor 4 tot 5 personen als onderdeel van een hoofdgerecht
- 5 paprika’s
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 400 g mager rundergehakt
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 zakje Burrito seasoning mix voor 400 g gehakt (of 3 el Mexicaanse kruiden, zelfgemaakt of gekocht)
- 1 blikje mais, uitgelekt
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
- 2 grote tomaten, zaadlijst en sap verwijderd en in blokjes gesneden
- 15 g koriander, fijngehakt
- 15 g platte peterselie, fijngehakt
- Paar handjes tortillachips, grof verkruimeld
- 125 g geraspte kaas
Optioneel als topping erbij
- 125 g zure room (of crème fraîche)
- Guacamole
Verder nodig
- Vel bakpapier
- Aluminiumfolie
om 11:21
Dat ziet er heerlijk uit maar wij houden absoluut niet van koriander. Kan ik dat gewoon weglaten of vervangen door iets anders?
om 12:04
Je kunt ook peterselie gebruiken, heeft een andere smaak maar is ook lekker.
om 14:30
Het ziet er heerlijk uit wat ik wil weten is dit ook geschikt voor iemand die geen zout en suiker mag. Of evt. aan te passen?
om 17:33
Hoi Marlies, je kunt dan zelf de Mexicaanse kruidenmix maken (ik heb de link naar het recept erbij gezet). Daar zit zowieso geen suiker in en het zout kun je achterwege laten. Let wel, in tortillachips en kaas zit ook zout. Die kun je eventueel vervangen door zelfgemaakte tortillachips (hier vind je een lekker recept, wel zout achterwege laten: https://www.keukenliefde.nl/loaded-tortillachips-met-gambas-guacamole-en-salsa/) en zoutarme kaas.
om 14:47
Dit gerecht staat binnenkort een keer op tafel, lijkt me heerlijk.
om 07:29
Heerlijk recept! Bedankt. Ik denk dat de tomaat door het gehakt mengsel nog moet toch?
om 11:27
Dat klopt idd Carolien, ik heb het aangepast! Dankjewel!