Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olie of boter.
Kook de rijst beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan 10 minuten rusten.
Halveer de paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven in de ovenschaal. Bak 10 tot 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze iets zachter zijn maar nog wel stevig genoeg om te vullen.
Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en voeg de ui toe. Bak 2 minuten op laag tot middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook en saffraan toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak het gehakt rul. Voeg de spitskool toe en bak enkele minuten mee, tot de spitskool wat zachter is. Roer de rijst door het gehaktmengsel.
Vul de paprika’s met het rijstmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 10 tot 15 minuten in de oven, of tot de paprika’s zacht zijn en de kaas is gesmolten. Schep op elke paprika een lepel yoghurt en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
om 18:28
Klopt het dat je 6 halve paprika’s bedoelt in het recept? Ik zie op de afbeeldingen maar 3 paprika’s?
om 08:56
Hoi Anne, op de foto’s zie je idd 3 paprika’s maar ik pas naderhand de hoeveelheden vaak aan voor 4 personen. Dan zijn het dus 6 hele paprika’s.
om 10:36
Kan dit ook met andere soorten rijst (bijv pandan)? Lijkt me een lekker recept.
om 08:57
Ja hoor Annette, dat kan! Je kunt ook pandan- of risottorijst gebruiken.
om 17:35
Top, ik ga dit gerecht snel een keer proberen!