Bereiding
Steek de barbecue aan.
Verwijder voorzichtig de steelaanzet van de portobello en schraap met een theelepel de sporen uit de hoed zodat er meer ruimte ontstaat om de portobello te vullen. Leg de portobello’s in een aluminium barbecuebakje. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat zout uit de molen. Hak de steelaanzet van de portobello’s fijn met een mes.
Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit op laag vuur de sjalot, knoflook, steelaanzet en sporen van de portobello tot de sjalot zacht is.
Zet het vuur hoger en voeg de cherrytomaten toe. Bak enkele minuten tot het meeste vocht uit de tomaten verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de portobello’s met het tomatenmengsel. Leg de portobello’s in een aluminium barbecuebakje en leg op de barbecue. Grill circa 10 minuten tot de portobello zacht is. Leg de laatste 5 minuten van de grilltijd de plakken mozzarella op de portobello zodat ze kunnen smelten. Garneer vlak voor serveren met fijngesneden basilicum.
Deel je reactie