Bereiding
Haal de rollade een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verhit de braadpan met een scheutje olijfolie en voeg de pancetta toe. Bak zachtjes op laag vuur tot de pancetta begint te kleuren. Voeg de ui, knoflook, appel, salie, citroensap en -rasp toe en zet het vuur iets hoger. Bak nog 5 minuten verder tot de appel en ui iets zachter zijn.
Verwijder het elastiek van de rollade. Snijd de rollade over de lengte vanaf boven in, tot net iets voorbij het midden van het vlees. Snijd vanaf daar een paar cm naar links en een paar cm naar rechts. Klap de rollade open en bestrooi de binnenkant met peper en zout uit de molen.
Verdeel het pancetta-appelmengsel over het vlees en vouw het vlees weer dicht. Gebruik een stuk bindtouw om de rollade weer vast te binden.
Veeg de braadpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw met een scheut olie.
In plaats van een braadpan gebruikte ik een koekenpan om de vulling, het vlees en de saus aan te bakken en deed ik dat later in een ovenschaal met deksel. Wat jij wilt, het kan allebei.
Laat de pan goed heet worden. Leg de rollade in de pan en bak het vlees in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de appelsap, honing en boter toe en roer door tot de honing en boter zijn opgelost. Steek de vleesthermometer door de rollade in het vlees, niet in de vulling!
Doe de deksel op de braadpan en schuif in het midden van de oven. Bak tot de kerntemperatuurmeter een temperatuur bereikt heeft van 60 graden. Dit duurt circa 50 minuten, afhankelijk van de grootte van het vlees. Bedruip de rollade elke 15 minuten met het vocht. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Het vocht in de braadpan is getransformeerd tot goddelijke jus! Vergeet dus niet om die erbij te serveren. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus.
om 09:26
O, deze lijkt mij super lekker.
Gaat op het lijstje!
Wat fijn dat jij altijd van die duidelijke foto’s van alles maakt.
Zo heel gemakkelijk te maken.
Groetjes,
Yvonne
om 09:33
Hij is echt heerlijk Yvonne en kan eigenlijk niet mislukken. Een feestmaal. Ik ben benieuwd naar het resultaat! 🙂