Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevulde tortilla wraps met paprika en kip
Deze gevulde tortilla wraps met paprika en kip zijn ideaal om te maken na een drukke werkdag. Ze zijn namelijk snel klaar en heel makkelijk om te maken! Lekker met een aangemaakte salade erbij en wat zelfgemaakte knoflooksaus.
Ingrediënten voor 2 personen
2-3 grote tortilla wraps
500 gram kipfiletblokjes
2 tl cajunkruiden
Mix van paprika’s en champignons (je hebt van iedere paprika maar ongeveer 1/3 nodig)
Stukje wortel, geraspt
Geraspte kaas
Zout en peper uit de molen
Olijfolie of zonnebloemolie
Bereiding
Snijd de paprika’s, champignons en kip in stukken. Bestrooi de kip met cajunkruiden. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip rondom goudbruin op hoog vuur.
De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn omdat hij straks nog de oven in gaat. Schep de kip op een bord en zet zolang opzij.
Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de pan opnieuw met wat olie. Bak dan de paprika’s en champignons op hoog vuur totdat ze beetgaar zijn en beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit, voeg de kip toe en meng alles door elkaar. Beleg de wraps met het kip mengsel, wat geraspte wortel en geraspte kaas en vouw ze dicht.
Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol hem daarna op zodat alles goed ingesloten zit. Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de bovenkant.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de wraps in een ingevette ovenschaal of aluminium bbq-schaaltje en bak ze ongeveer 8-10 minuten of totdat de kaas gesmolten is. Als het mooi weer kunnen de tortilla wraps ook op de bbq.
Eet smakelijk!
Deel je reactie