Ingrediënten
- 3 eetrijpe verse vijgen
- 3 flinke tl ricotta
- 1 el pistachenoten, grof gehakt
- 3 plakjes serranoham
- 3 tl honing
Verder nodig
- Vuurvast ovenschaaltje
Zie je verse vijgen liggen in de winkel, twijfel dan geen moment en leg ze in je mandje. Vijgen zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar je maakt er in een handomdraai ook een lekker hapje mee.
Deze gevulde vijg met ricotta, pistache en serranoham gaat voor serveren even kort de oven in. Zo wordt de ham lekker krokant en vormt een mooi contrast met de zachte en zoete vijg en romige ricotta. Verrukkelijk!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietip! Vul de vijgen met zachte geitenkaas en pijnboompitten en omwikkel met Parmaham.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bovenkant van de vijgen kruisvormig in met een mes tot halverwege. Knijp de onderkant van de vijgen iets in met je vingers zodat de vijgen aan de bovenkant open gaan staan. Vul elke vijg met een flinke theelepel ricotta en bestrooi met de pistachenoten.
Wikkel om elke vijg een plakje serranoham en zet de vijgen in de vuurvaste ovenschaal. Drizzle de honing eroverheen.
Bak circa 10 minuten in het midden van de oven, tot de serranoham knapperig is.
Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie