Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Goddelijke aardappelsalade
“Kan ik nog iets meenemen?”, vraag ik aan mijn moeder door de telefoon. We hebben net een datum geprikt voor een barbecue. “Een bak salade, aardappelsalade bijvoorbeeld”. Heel even flitst de kartoffelsalat met bieslook en crème fraîche van de Aldi door mijn hoofd. Die vind ik echt lekker. Ik schud mijn hoofd. Dat zou te makkelijk zijn. Bovendien, wat kost het nu helemaal voor moeite om zelf aardappelsalade te maken.
Snel maak ik een boodschappenlijstje met de benodigdheden. Ik besluit dat voor mijn moeder alleen het beste goed genoeg is. Ik maak een goddelijke aardappelsalade!
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 eieren
- 500 g krieltjes in de schil
- 1 groentebouillontablet
- 1 afgestreken el suiker
- 2 of 3 el azijn (naar eigen smaak dus proeven!) (ik gebruikte appelciderazijn)
- 1 klein blikje mais, uitgelekt
- 1 klein blikje doperwten en wortel, uitgelekt
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 el zoetzure zilveruitjes, uitgelekt en grof gehakt
- 2 zoetzure augurken, in plakjes gesneden
- 10 g bieslook, in smalle ringen gehakt
- 1 el mosterd
- 1 flinke el mayonaise
Bereiding
Kook de eieren in kokend water in 9 minuten hard. Giet de eieren af en spoel met koud water. Pel ze hak grof.
Kook de krieltjes met schil gaar in een pan met ruim kokend water en de bouillontablet. Giet de aardappels af en vang 100 ml van het vocht op. Los de suiker op in het hete vocht en voeg de azijn toe. Proef of je de zoetzuur-verhouding van de dressing goed vindt, voeg desgewenst nog extra suiker of azijn toe.
Pel de schil van de krieltjes en doe ze in een kom. Laat ze iets afkoelen. Snijd de krieltjes in plakjes en voeg de zoetzure dressing toe. Hussel om en laat 5 minuten intrekken. Voeg alle overige ingrediënten toe en hussel om.
Ik serveer deze aardappelsalade het liefst lauwwarm, maar je kunt hem ook laten afkoelen en tot de volgende dag in de koelkast bewaren.
Enjoy!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Picknickrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Vegetarische recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
om 18:43
Dit vanavond gemaakt en gegeten. Was superlekker!
om 09:55
Leuk om te horen Els!
om 17:29
200ml van het kookvocht bij de gaar gekookte aardappelen is naar mijn mening wat veel. Dan staan ze “onder water”. Ik heb het maar naar eigen inzicht gedaan want anders werd het een natte kledder….;)
om 14:43
Bedankt voor je reactie. Ik heb het recept inmiddels iets aangepast.
om 14:29
De salade is echt heerlijk! Lekker fris en heel smaakvol!?
om 15:51
Leuk om te horen Martine! 🙂
om 17:31
Geweldige salade, smaakt voortreffelijk zeker met zulke warme dagen !
om 16:17
Zondag deze salade gemaakt nou het was heerlijk.
Maak zelf meestal met spekjes maar deze sander was echt beter.
En dat vinden ze hier allemaal
om 11:57
Superleuk om te horen Shellie! 🙂
om 16:52
En wat fijn dat het vegtarisch is! Zeker snel maken
om 19:04
Leuk Heidy, laat me weten hoe hij gesmaakt heeft! 🙂
om 17:45
Net gegeten! Heerlijk! Bedankt weer! Niet helemaal op dus morgen er nog een keer koud van smullen yesss.
om 22:33
Ik sluit me aan: dit is een goddelijke aardappelsalade die snel gemaakt dient te worden, dat wordt dan meteen een bbq-tje plannen 🙂
om 11:20
Lekker hoeveel gekookte eieren gebruik je? Die zie ik wel op foto maar niet bij ingrediënten staan
om 15:45
O wat suf, vergeten erbij te zetten. Ik heb het aangepast. Bedankt voor je reactie!
om 08:58
Oehlala! Dat klinkt idd goddelijk, snel maar eens maken!