Ingrediënten
- 400 g roomkaas
- 125 g créme fraîche
- Zoete chilisaus of zelfgemaakte jelly pepper
- Paar takjes koriander (platte peterselie kan ook)
- Nacho’s, bugles of chips om erbij te serveren
Eindelijk kan ik dit recept afvinken van mijn nog-te-maken-lijst: Gooise dip! Een heerlijke roomkaasdip met zoete chilisaus swirl. Eigenlijk kun je het geen recept noemen, zo simpel is het! Maar dat is nou juist een van de redenen waarom deze dip zo populair is. Makkelijk om te maken — je kan de dip tegenwoordig ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog sneller! —, en superlekker om chips of bugles in te dippen.
De perfect dip voor een feestje of verjaardag!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Roer de roomkaas en crème fraîche in een kom door elkaar. Schep de roomkaas in een mooie serveerschaal en strijk de bovenkant glad. Roer met de bolle kant van een lepel door de bovenkant van de roomkaas, zodat je een speels effect krijgt.
Verdeel wat chilisaus over de roomkaas en garneer met de koriander.
Serveer de Gooise dip met tortillachips, gewone chips of bugles.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 11:18
Ipv roomkaas (en crème franchise) Griekse dikke yoghurt gebruiken voor een lichtere versie?
om 19:12
Ik gebruik hiervoor altijd Griekse of Bulgaarse Yoghurt. Gaat ook prima!
om 13:05
Echt zo simpel, maar zo onwijs lekker!! Een succes op elk feestje of lekker voor jezelf 😉
om 19:56
Hoi Annemiek ik maakte deze dip vorige week en gebruikte creme fraiche en Philadelphia. Het werd en te stevig mengsel wat kan er verkeerd zijn gegaan of had ik andere roomkaas moeten gebruiken?
Groet Dewi
om 09:04
Hoi Dewi, het is handig om eerst de roomkaas los te roeren (die is het stevigste) en daarna de créme fraiche erdoor te kloppen. Ook kun je wat meer crème fraiche toevoegen om hem dunner te maken. Philadelphia is trouwens prima. Je kunt ook goedkopere roomkaas gebruiken. Liever geen Monchou in 100 gram wikkel, die is te stevig.
om 17:36
oké dan probeer ik dat de volgende keer, dankjewel!