Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gouden pavlovataartjes
Een van de makkelijkste (en misschien zelfs wel de lekkerste) desserts om te maken is de pavlovataart! Heerlijk zoet meringueschuim gebakken in de oven en afgewerkt met slagroom en vers fruit. Speciaal voor de Kerst bedacht ik deze superfeestelijke kleinere variant: gouden pavlovataartjes.
Dessert voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
Voor de gouden bakjes
- 4 eiwitten
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maïzena, gezeefd
- Spuitbus met eetbare goudspray (bijv. hier verkrijgbaar)
Vulling
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- Fruit naar keuze
Verder nodig
Elektrische handmixer of keukenmachine, spatel, bakpapier, spuitzak en spuitmondje met kartelrand
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten totdat ze iets steviger worden en voeg dan geleidelijk de kristalsuiker toe. Klop verder tot stijve pieken en spatel dan de poedersuiker en de maizena erdoor. Schep het eiwit in de spuitzak.
Bekleed een baklik met bakpapier en spuit vier dichte rondjes op het bakpapier (ongeveer de grootte van een pasteibakje) Spuit dan laag voor laag ringen aan de buitenkant van het rondje, zodat je een bakje krijgt.
Bak de eiwitbakjes circa twee uur in de oven, of totdat ze droog en stevig aanvoelen. Laat de bakjes volledig afkoelen.
Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak het fruit schoon en snijd in hapklare stukjes.
Vlak voor serveren afmaken
Spray de schuimbakjes rondom in met de goudspray en laat ze even drogen. (Tip! Doe dit buiten en pas op voor je handen!)
Zet de bakjes op mooie serveerbordjes en vul ze met de slagroom en het fruit.
Enjoy!
om 13:00
Zijn er ook ‘gewone’ winkels die de kleurenspray kopen? Dus geen internetwinkel?
En er staat bij het recept voor 4 personen, maar op de foto 6 bakjes. Klopt het dus dat je 6 bakjed kunt maken met die ingredienten?
om 16:35
Hoi Desiree, helaas weet ik zo geen ‘gewoon’ adres voor de goudspray. Met de ingrediënten kun je zo’n 4 tot 6 bakjes maken, afhankelijk van de grootte. Heb het direct even aangepast. 🙂
om 12:25
Hai,
Hoe lang van tevoren kan je zo’n pavlova maken? Dag ervoor bijvoorbeeld? Zonder vullen uiteraard.
om 16:29
Hoi Renate, dat kan zeker! Laat de pavlova wel eerst helemaal afkoelen en bewaar daarna in een goed afsluitbare zak of bak.