Ingrediënten
- 1 varkenshaasje à 325 g (iets groter of kleiner kan ook), op kamertemperatuur en in plakken gesneden
- 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 200 ml kookroom
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
Een gezellig avondje gourmetten? Met al die uitgestalde ingrediënten op tafel kun je de lekkerste gourmetpannetjes maken. Wat denk je bijvoorbeeld van dit gourmetpannetje met gebakken varkenshaas in champignonroomsaus. Simpel en o zo heerlijk!
Menu, Themarecepten, Gourmetrecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Het bakken van sjalot en champignons in het gourmetpannetje lukt het beste als je het gourmetpannetje bovenop de bakplaat zet. Onder de bakplaat heb je alleen bovenwarmte (grillspiraal) en worden gourmetpannetjes gegratineerd. Dit is ideaal als je kaas wilt laten smelten (bijvoorbeeld voor een loaded nacho pannetje).
Verhit de gourmetstel.
Doe wat boter of olie in een gourmetpannetje en laat warm worden. Voeg wat sjalot toe en zet het pannetje bovenop de gourmetplaat (zie onderstaande tip). Bak tot de sjalot wat zachter is. Voeg wat plakjes champignon toe en bak mee tot deze wat zachter zijn. Voeg een scheutje room toe en wat zout en peper en bak nog enkele minuten verder tot de room een mooie sausdikte heeft.
Bestrooi de varkenshaas aan beide kanten met zout en peper.
Vlak voordat je de room in het pannetje met champignons schenkt, leg je een stukje varkenshaas op de (ingevette) bakplaat van de gourmet. Bak enkele minuten aan beide kanten tot het vlees rosé is.
Leg de varkenshaas in het pannetje met de champignonroomsaus en bestrooi met peterselie.
Smullen maar!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie