Griekse kipspiesjes

Nu we langzaam richting de zomer gaan krijg ik weer meer zin in lichtere gerechten die — als het even kan — snel op tafel staan. Vooral op doordeweekse dagen als dochterlief ’s avonds voetbaltraining heeft, moet er op tijd gegeten worden en bij voorkeur niet te zwaar. Een van de gerechten die ik dan graag maak zijn deze Griekse kipspiesjes geserveerd met Griekse salade en zelfgemaakte ovenfrietjes. Door de kip te marineren in yoghurt wordt hij heerlijk mals, ook na het grillen! Ook maak ik een lekkere yoghurtdip met munt en knoflook om erbij te serveren. Als je de kip ’s ochtends of al een dag van tevoren marineert dan zet je dit alles binnen 30 minuten op tafel!

Voor de yoghurt gebruik ik FAGE (je spreekt het uit als FAH-YEH!) Total Greek Yoghurt 5%. Deze Griekse yoghurt wordt op natuurlijke wijze gemaakt (volgens een oud familierecept daterend uit 1926) van koemelk en levende actieve yoghurtculturen en vervolgens geperst. Zo ontstaat een uniek dikke, romige en heerlijke yoghurt! FAGE Total Greek Yoghurt is heel gezond en heeft een Nutri-Score A op de verpakking staan. Via dit voedselkeuze logo zie je in één oogopslag hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Een hele gezonde keuze! FAGE Total Greek Yoghurt is verkrijgbaar als FAGE Total 5% en FAGE Total 0%. In dit recept gebruik ik de FAGE Total 5% omdat die net iets voller van smaak is. En daar houd ik van. 🙂 

Wereldgerechten, Griekse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(9 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde