Griekse orzo

Deze Griekse orzo met courgette, paprika, feta en olijven is verrukkelijk en heel makkelijk om te maken. Ik bak er kabeljauw bij en leg die bovenop de orzo. De gebakken vis combineert geweldig met de orzo en groenten.

Je kunt de kabeljauw ook in blokjes snijden en meegaren met de groente. Zo maak je er een makkelijk eenpansgerecht van!

Maaltijdschotel

Het idee voor dit recept ontstond tijdens een rondje boodschappen doen bij de Aldi. In het vriesvak zag ik een kant-en-klare maaltijdschotel liggen met orzo op Griekse wijze. Het leek me heerlijk. De zak liet ik liggen maar thuis ging aan de slag met een eigen variant. Zelfgemaakt is toch het allerlekkerst als je het mij vraagt.

Kabeljauw, kip of vega

In de winkelvariant zaten pollak en inktvisringen maar die laat ik achterwege. In plaats daarvan bak ik verse kabeljauw en serveer die bij de orzo. Houd je niet zo van kabeljauw? Zie de tip! Je kunt de vis ook achterwege laten en een vega variant maken, of vervang de vis door kipfilet.

Snelle variant

Wil je het jezelf nóg makkelijker maken dan kun je de kabeljauw (of andere witvis kan ook) ook in blokjes snijden en die aan het einde van stap 3 even zachtjes meegaren met de groenten. De blokjes visfilet zijn in enkele minuten gaar.

Griekse orzo

Wereldgerechten, Griekse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde