Griekse orzosalade

Deze Griekse orzosalade met komkommer, tomaat, olijven en feta is verrukkelijk en o zo makkelijk om te maken. Heerlijk om mee naar je werk te nemen als lunchgerecht, of serveer hem als bijgerecht bij de barbecue. Lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip souvlaki. Op een warme zomerdag eet ik hem ook graag als hoofdgerecht. Eventueel met wat knapperig brood en tzatziki erbij en smullen maar!

Orzo

Orzo (ook wel risoni genoemd) is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Ik ben er dol op. Het heeft een korte bereidingstijd en is heel veelzijdig. Zo kun je hem in de soep doen, bereiden als risotto, een lekker pastagerecht mee maken, of, zoals ik hier deed, een salade mee maken. Kijk hier voor meer recepten met orzo.

Variant met kip

Het is ook lekker om gebakken kip toe te voegen aan dit gerecht. Snijd hiervoor wat kipfilet in repen of blokjes en kruid ze naar smaak met paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder en zout en peper. Bak goudbruin en gaar in een koekenpan met olie of bakboter en hussel ze door de orzosalade.

Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Griekse recepten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde