Deze Griekse orzosalade met komkommer, tomaat, olijven en feta is verrukkelijk en o zo makkelijk om te maken. Heerlijk om mee naar je werk te nemen als lunchgerecht, of serveer hem als bijgerecht bij de barbecue. Lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip souvlaki. Op een warme zomerdag eet ik hem ook graag als hoofdgerecht. Eventueel met wat knapperig brood en tzatziki erbij en smullen maar!
Orzo
Orzo (ook wel risoni genoemd) is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Ik ben er dol op. Het heeft een korte bereidingstijd en is heel veelzijdig. Zo kun je hem in de soep doen, bereiden als risotto, een lekker pastagerecht mee maken, of, zoals ik hier deed, een salade mee maken. Kijk hier voor meer recepten met orzo.
Variant met kip
Het is ook lekker om gebakken kip toe te voegen aan dit gerecht. Snijd hiervoor wat kipfilet in repen of blokjes en kruid ze naar smaak met paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder en zout en peper. Bak goudbruin en gaar in een koekenpan met olie of bakboter en hussel ze door de orzosalade.
Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Griekse recepten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten, Groente recepten
Deel je reactie