Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de risoni.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en fruit de ui op middelhoog vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg de courgette, paprika, oregano en knoflook toe en breng op smaak met wat zout. Bak op middelhoog vuur verder tot de courgette en paprika wat zachter zijn en beginnen te kleuren. Voeg de tomatenstukjes toe en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten beetbaar zijn.
Kook ondertussen de risoni beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking.
Giet de risoni af en laat uitlekken in een zeef. Voeg de risoni toe aan de tomatensaus en groenten en warm even door. Voeg de helft van de feta, olijven en citroensap (hoeveelheid naar eigen smaak) toe en roer door de risoni. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Schep de risoni op borden en garneer met de overige feta en olijven. Druppel voor de liefhebber wat extra vierge oijfolie over de risoni en bestrooi met wat extra oregano.
om 16:23
Hoe bewaar ik een recept….
om 13:09
WAAR IS DEZE PASTA TE VERKRIJGEN?
om 13:49
In elke supermarkt! 🙂
om 17:18
Dit is een heerlijk recept ga het zo meteen voor de 2e keer maken. Dit viel goed in de smaak bij man en kinderen en bij mezelf ook uiteraard!
om 11:52
Superleuk om te horen Wilma! 🙂
om 17:21
Hoi!
ik ben nu het recept aan het uitproberen, ben super benieuwd!
Alleen 1 kleine opmerking: de knoflook wordt niet vermeldt in het recept 😀
Groetjes Claudia
om 17:36
Dankjewel voor je reactie Claudia, ik heb het aangepast! Ben ook benieuwd wat je ervan vindt! 🙂