Ingrediënten
- 40 g pijnboompitten
- 40 g parmezaan
- 1 teentje knoflook
- 40 g verse basilicum
- Extra vierge olijfolie
- Zonnebloemolie
Verder nodig
- Koekenpan
- Elektrische hakmolen
- Potje met goed afsluitbare deksel
Ben jij ook zo dol op pesto? Aan het begin van de zomer kocht ik in de supermarkt een klein basilicumplantje die ik thuis in een grote pot zette met goede potgrond en extra mest. Daar werd die basilicum blij van! Inmiddels is hij flink uit de kluiten gewassen en beleef ik er de hele zomer plezier van. Tijd voor een flinke portie zelfgemaakte groene pesto. Hierna koop je nooit meer pesto in een potje. Beloofd!
Basisrecepten, Hartige keuken, Kookvideo's, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Bijgerechten, Voor bij de borrel, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie