Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Groene salade met gepocheerde kip
Soms zijn er van die dagen dat ik snak naar groene blaadjes. Even een dagje geen zwaar op de maag liggende piepers of pasta, maar groen op mijn bord! Ken je dat? Samen met de gevlinderde kip is dit een van mijn favoriete gerechten die ik dan op tafel zet: groene salade met gepocheerde kip. Een op en top verwengerecht voor gezonderdagen!
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de salade
- 100 g haricots verts, of sperziebonen
- 200 g groene asperges
- 100 g doperwten
- 2 little gems
- 1 kippenbouillontablet
- 2 kipfilets
Voor de dressing
- 2 ansjovisfilets, fijngeprakt
- 1,5 tl mosterd
- 2 el citroensap
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el slagroom
- 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
- 1 takje basilicum, dragon of munt (alleen de blaadjes), fijngehakt
Bereiding
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Verwijder de harde onderkant van de groene asperges — dit gaat makkelijk door de asperges om te buigen: het harde gedeelte breekt dan vanzelf af. Snijd de puntige uiteinden van de haricots verts. Kook de asperges, haricots verts en doperwten beetgaar. Dit kan eventueel allemaal tegelijk in dezelfde pan, maar houd rekening met verschillende kooktijden.
Giet de groenten af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken in een zeef. Trek de little gem blaadjes los, was ze en dep voorzichtig droog.
Breng ondertussen een pan met 1 liter water en de kippenbouillontablet aan de kook. Leg de kipfilets in de pan — de kipfilets moeten net onder water staan, voeg anders nog wat extra water toe — en draai het vuur heel laag. Het water mag niet meer koken. Pocheer de kip in circa 10 tot 15 minuten gaar. Giet de kipfilets af.
Het kookvocht heb je niet meer nodig, maar kun je eventueel opvangen en gebruiken voor bijvoorbeeld zelfgemaakte kippensoep.
Laat de kipfilets afkoelen tot lauwwarm.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de groenten en little gem over twee borden. Snijd de kipfilets in plakken en verdeel over de salade. Verdeel de dressing eroverheen en bestrooi eventueel met wat versgemalen zout en peper.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten
Deel je reactie