Ingrediënten
- 4 kipfilets, schoongemaakt en in middelgrote blokjes gesneden
- 1 broccoli, stronk geschild en in plakjes, de rest in roosjes*
- 2 zoete, rode puntpaprika’s, schoongemaakt
- 200 g sugar snaps, schoongemaakt*
- Bosje lente-ui, in ringen gesneden
- Sesamzaadjes om te bestrooien
*Kook de broccoli en sugar snaps kort even voor.
Voor de sojasausmarinade
- 4 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 el zoete chilisaus
- 1 el honing
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 tl vers geraspte gemberwortel
Verder nodig
- Grote braadslee
om 17:27
Vandaag dit recept klaargemaakt .. het was heerlijk voor herhaling vatbaar ?
om 11:09
Ik had de groente even 3 min in de magnetron gedaan dan blijft de kleur namelijk mooi, maar voor mij iets te gaar geworden dus volgende keer iets korter in de magnetron. Ook heb ik er een pepertje toegevoegd en de rijst gebakken. Geweldig recept ga dit vaker maken. Bedankt!
om 18:41
Lekker en makkelijk recept. Heb wel meteen alle saus toegevoegd, zoveel is het namelijk niet. De groentes kort voorgekookt en de schotel 20 minuten in de oven gezet, gelijk aan de kooktijd van de rijst eigenlijk. Dus alles tegelijk klaar! Kan wel wat meer pit gebruiken, dus volgende keer doe ik er gewoon nog een pepertje doorheen.
om 18:16
Heb het gerecht vandaag gemaakt. Kwam beslist niet uit met de voorgeschreven baktijd. Ik heb alles een half uur in de ovenslee moeten hebben alvorens het gaar was. Volgende keer ga ik de groenten eerst kort voorgaren en het vlees kort aanbakken. Denk dat dat een beter resultaat geeft.
om 09:08
Hoi Cees, bedankt voor je reactie. Ik heb een opmerking toegevoegd in het recept over de bereidingstijd!
om 18:37
Welke sojasaus wordt hier bedoeld?
om 11:40
Goede vraag Barbara want er zijn ontelbaar veel soorten sojasaus. 🙂 Ik heb verschillende varianten sojasaus in de kelderkast staan, zowel de dikkere, donkere sojasaus als de dunne en lichte varant. Als ik sojasaus toevoeg tijdens de warme bereiding gebruik ik meestal de dikke, donkere sojasaus. De dunne sojasaus is zouter en gebruik je bijv. als dip voor sushi.
om 07:30
Welke dikkere sojasaus gebruik je dan precies? Merk? Waar te koop? Ik heb hier alleen de variant van Kikkoman. Dat is de dunne variant toch?
om 10:34
Hoi Janneke, de donkere sojasaus kun je volgens mij alleen in de toko kopen, daar koop ik hem altijd. Ik weet het merk zo niet meer die ik had, hij is op namelijk. Binnenkort weer even inslaan, ik laat me overigens altijd adviseren omdat er zoveel soorten zijn. Je kunt ook de Kikkoman gebruiken in dit recept hoor. Geen probleem.
om 21:24
Deze ga ik zeker ook eens maken, wij houden van eenpansgerechten, en is zo gezellig koken op en in de kook-kachel.
Gisteren had ik gelijkaardige schotel met paprika champion ajuin look, kip en krielaardappeltjes. Met een rode pesto saus.
om 16:25
Op welke temperatuur moet de (hetelucht) oven, dat vind ik nergens terug?
Ik wil het graag maken, maar dus niet te gokken.
om 19:50
Bedankt voor je gezonde en lekkere recept!
We hebben heerlijk gegeten en hebben de groenten geblancheerd. Daarna op de aangegeven tijd in de oven gedaan, ging goed.
om 13:07
Pas een nieuwe oven en nog geen braadslede. Kan het ook in een ovenschaal?
om 09:44
Dat kan hoor Anke, maar het resultaat in een braadslee is meestal beter.
om 11:17
Welke ovenstand gebruik je ….. hete lucht of boven en onder warmte? Hoor het graag ….
Groetjes Louise
om 12:19
Hoi Louise, ik gebruik altijd de conventionele stand (onder- en bovenwarmte) mits anders aangegeven.
om 15:27
Super …… dankjewel voor je reactie! Ga hem donderdag maken …… lijkt mij heerlijk…
Groetjes Louise
om 14:21
Ik wil dit recept morgen maken maar gebruik je hiervoor zoete of zoute sojasaus. Ik heb van beide diverse varianten in huis. Zowel ketjap manis, ketjap asin en de wat dunnere varianten zoals de kikkoman.
om 11:46
Hoi Saskia, ketjap is niet hetzelfde als sojasaus! 😉
om 12:12
Zeker, maar de groentes hadden wel meer tijd nodig 45 minuten. De volgende keer ga ik de groentes voorkoken.