Bereiding
Als je zelf de bodem maakt voor de quiche meng je de bloem, boter en zout in een kom en kneed met je vingertoppen of met de keukenmachine tot een fijn kruimeldeeg. Voeg het water toe en kneed verder tot een gladde, soepele deegbal. Als het deeg te kruimelig blijft, voeg je wat extra water toe. Als het deeg teveel plakt voeg je wat extra bloem toe. Strooi wat bloem over een werkblad en rol het deeg uit tot een ronde lap, iets groter dan de springvorm.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter.
Bekleed de bakvorm met het deeg en druk goed aan in de randen. Snijd overtollig deeg boven de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quichebodem circa 8 minuten in de oven.
Dep de groenten droog met een stukje keukenpapier en verdeel ze over de quichebodem. Strooi de pecorino of parmezaan erover. Klop de crème fraîche samen met de eieren, tijmblaadjes en zout en peper los en giet over de groenten. Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel, samen met de tomaatjes over de bovenkant.
Bak circa 25 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat voor het aansnijden iets afkoelen.
om 21:29
Lees je quiche recept. Zelf het deeg maken lijkt me zo fijn want ik heb een glutenvrij dieet. Kan het dan met gv meel doen. Hoeft er geen gist in? Is de quiche erg compact?
Groetjes, Riny
om 10:57
Oeioei, ik kan tegenwoordig wel alle dagen geitenkaas eten. Ziet er smakelijk uit! Toevallig serveerde de kantine op mijn werk deze week iets vergelijkbaars, maar dan als omelet (dus zonder taartbodem). Ik denk dat ik deze eens ga proberen zonder de bodem (maar gewoon in een ovenschaal; lekker makkelijk) en dan met gebakken aardappeltjes erbij. De link naar de gegrilde groente staat er overigens niet.
om 11:47
Dat klinkt ook lekker Ivy. Dankjewel voor je reactie, ik heb de link inmiddels toegevoegd! 🙂